Najdražji fotoaparat na svetu prodan za 2 milijona in nekaj drobiža evrov

Foto: 0 01 - Connect.si
  • Foto: 0 01 - Connect.si
  • Foto: 0 01 - Connect.si

Pozabite na 30-tisoč evrov in več drage Hasselblade in posebne izdaje modelov Leica. Starinska Leica serije 0 (ali nične serije) je postala najdražji fotoaparat na svetu. 

Na dražbi WestLicht prodani primerek fotoaparata Leica 0-Serie (ali serije 0) je eden izmed le 25 teh fotoaparatov na svetu, ki so jih izdelali daljnega leta 1923, da bi preizkusili, kako se bo nanje odzval trg. Dve leti kasneje so pri Leici splavili svoj znani model Leica A. Trenutno naj bi na svetu obstajalo le še 12 fotoaparatov iz serije 0, zato je razumljivo, da imajo visoko zbirateljsko vrednost.

Prejšnji rekord, postavljen lansko leto (tudi na dražbi WestLicht na Dunaju), je postavil Leicin fotoaparat iz iste serije, le da je takrat kupnina zanj znašala 'samo' 1.320.000 evrov. Tokrat je cena fotoaparata poskočila na milijon že po manj kot minuti dražbe, po štirih minutah pa se je cena ustavila pri zavidljivih 1.800.000 evrov, kar je s kupno premijo, ki jo je kupec dolžan poravnati dražbeni hiši in znaša največ 20 odstotkov kupnine, na koncu zneslo 2.160.000 evrov.

In kako je izgledalo na dražbi to postavljanje rekorda? Oglejte si spodaj:

Foto - Novice

15. 05. 2012 ob 11:23

Vas zanima naša ocena mobilnika, računalnika, navigacije, fotoaparata ...?

Želite biti obveščeni o novostih na strani?

Naročite se na Connect e-zin

Zadnje novice

Galerija

  • 0 01
  • 0 02

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri