Connect.si - Aplikacije > Android

Ecomania - socialno omrežje, ki spodbuja ekološko življenje

Foto: Ecomania - Connect.si

Slovenci in Slovenke smo že dokazali, da znamo stopiti skupaj, ko gre za naše okolje v akciji »Očistimo Slovenijo v enem dnevu«. »Ecomania - moje lepo mesto« je družbeno omrežje, ki prav tako združuje vse ekološko ozaveščene, hkrati pa uporabnike združuje okoli vsebine oz. ekoloških problemov, ki se pojavljajo v našem okolju in njihovega reševanja.

Si predstavljate, da bi vsi smeti pospravljali za seboj. Da bi nesnaga končala tam kjer jim je namenjeno. Da bi divja odlagališča postala preteklost? Da bi se raje pohvalili z vsemi lepimi lokacijami, ki jih premore naša dežela. Da bi bi se namesto z avtom v službo odpravili s kolesom. Da bi se dvignila naša eko zavest? Misija nemogoče? Ni nujno!

Ecomania je na voljo kot aplikacija za pametne mobilnike Android in iOS naprave.

Za čim boljši uspeh projekta pa je seveda pomembno, da k sodelovanju povabite svoje prijatelje. Le tako bo potencial, ki ga skriva to omrežje prišel na plano.

Kako deluje Ecomania

Uporabniki skozi svoje pametne telefone ali na spletni strani ecomania.si, posredujejo informacije o najdenih okoljskih problemih v svoji okolici. Ti problemi so lahko divja odlagališča, zanemarjeni ali poškodovani smetnjaki, onesnažene reke ali potoki, oporečna pitna voda, itd.

Manjše probleme, npr.: nekaj raztresenih plastenk okoli smetnjaka pa lahko uporabniki rešijo tudi sami ali celo s svojimi prijatelji. Informacija o večjih problemih pa bo posredovana občinam oz. pristojnim inštitucijam.

Uporabniki lahko preko Ecomania-je dnevno posredujejo tudi svoje eko aktivnosti kot so uporaba nakupovalne vrečke za večkratno uporabo, uporaba javnega prevoza, ipd.

Storitev ima poleg javnega dobrega še drug motivacijski vzgib. Uporabniki z vsako aktivnostjo, objavo problema ali celo reševanje problema pridobivajo eko točke in pa eko medalje, ki jih v svojem socialnem okolju dvigujejo iz povprečja.

Pridružite se Ecomanii

Za več informacij o Ecomanii obiščite uradno strani, kjer se lahko registrirate v omrežje in spremljate aktivnosti drugih uporabnikov.

(vir: Matej Špehar)

Aplikacije - Android

17. 04. 2012 ob 11:49

Vas zanima naša ocena mobilnika, računalnika, navigacije, fotoaparata ...?

Želite biti obveščeni o novostih na strani?

Naročite se na Connect e-zin

Zadnje novice

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri