Connect.si - Aplikacije > Windows Phone

Potujete v tujino? Vzemite Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.

Foto: Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja - Connect.si
  • Foto: Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja - Connect.si
  • Foto: Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja - Connect.si

»European Health Insurance Card« oz. Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja je na voljo vsem državljanom EU. Vsakdo jo lahko brezplačno dobi na svojem lokalnem zavarovalniškem uradu. Kaj omogoča to čezmejno zavarovanje pa lahko preberete v aplikaciji, ki jo je pripravila Evropska komisija.

Aplikacija je na voljo v 24 jezikih

Ob zagonu je nastavljen jezik angleščina, ki ga lahko spremenite v enega izmed 24 ponujenih, med katerimi je tudi slovenščina.

Ob prvem zagonu aplikacija pretoči posodobljeno vsebino s strežnika. Paket posodobitev je velik okoli 13MB zato je priporočljivo ta proces opraviti, ko ste s telefonom priključeni v brezžično omrežje WiFi.

Zdravstvene storitve v 31 evropskih državah

Priročnik ponuja napotke za uporabo kartice v 27 državah EU, na Islandiji, Norveškem, v Lihtenštajnu in Švici.

Z aplikacijo ne morete pridobiti ali prenesti evropske kartice zdravstvenega zavarovanja, ampak morate zanjo zaprositi pri nacionalnih ponudnikih zdravstvenega zavarovanja. Prav tako kartica ni nadomestilo za potovalno zavarovanje. 

Imetniki kartice imajo dostop do javnih zdravstvenih storitev v primeru bolezni ali nesreče med potovanjem ali začasnim bivanjem v 31 evropskih državah. Imetnikom omogoča nujno zdravniško pomoč pod enakimi pogoji in za enako ceno (v nekaterih državah to pomeni brezplačno), kot če bili vključeni v sistem zdravstvenega zavarovanja države, v kateri se nahajajo.

Potujete v tujino: vzemite Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja

Za naprave Android, iOs in Windows Phone 7

Priročnik za uporabo kartice je na voljo v obliki aplikacije za pametne telefone v treh operacijskih sistemih: iOS, Android in Windows Phone 7.

Vsebuje splošne informacije o kartici, številke za klic v sili, krite storitve in stroške, podatke o povračilu stroškov in kontakte v primeru izgubljene kartice.

Koristne povezave

Prenos aplikacije

Aplikacije - Windows Phone

08. 06. 2012 ob 10:42

Vas zanima naša ocena mobilnika, računalnika, navigacije, fotoaparata ...?

Želite biti obveščeni o novostih na strani?

Naročite se na Connect e-zin

Zadnje novice

Galerija

  • Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja je na voljo vsem državljanom EU. Vsakdo jo lahko brezplačno dobi na svojem lokalnem zavarovalniškem uradu. Kaj omogoča to čezmejno zavarovanje pa lahko preberete v aplikaciji, ki jo je pripravila Evropska komisija.
  • Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri