Connect.si - Mobilniki > Novice

Jabolčno šušljanje: Apple naj bi jeseni splavil manjšo in cenejšo različico svojega iPada

Foto: ipm - Connect.si

Kar nekaj objav na temo, da namerava Apple v kratkem izdati cenejšo in manjšo različico svojega tabličnega prvaka iPad, smo prebrali v zadnjem mesecu, a naslednja prihaja izpod tipkovnice avtorjev pri znanem New York Times. Je zaradi tega verodostojnejša od tiste, ki jih objavijo v Pavlihovi pratiki? Ne vemo, a vseeno nas rajca.

Priznamo, misel na to, da bi Apple utegnil na trg splaviti manjšo različico svojega iPada, nas rajca. Vsekakor bolj od tega, da bi nam Urška Čepin ponudila zastonj ročno masažo. Ta manjša razliica iPada bi hkrati bila tudi cenejša, obenem pa bi grobo zarezala v trg tovrstnih naprav, ki so velike okoli 7 palcev. V to kategorijo spadata na primer Samsungov Galaxy Tab in Amazonov Kindle Fire, ki se prodaja kot vroče žemljice. Povrhu je potrebno vzeti v obzir tudi dejstvo, da se je tabličnemu trgu pridružil Google s svojim androidnežem Nexus 7 in da se v boj za prsti potrošnikov namerava jeseni podati tudi Microsoft s svojim tabličnim računalnikom Surface. Ne verjamemo sicer, da so vsi ti tekmeci sposobni ogrožati Apple, a na srednji rok bo podjetje potrebovalo kakšnega novega člana jabolčne družine.

iPad mini, kot so ljubkovalno poimenovali to napravo, ki bo ali pa ne uzrla svetlobo dneva na trgu, naj bi imel ekran velik 7.85 palcev. Glede na to, da bo (če kdaj sploh bode meso postal) cenejši od svojega velikega brata, si želimo, da bi njegova cena bila okoli 200 dolarjev, kolikor staneta Amazonov Kindle in Googlov Nexus 7. V nasprotnem primeru pa bes plentaj vsa jabolka! 

Mobilniki - Novice

16. 07. 2012 ob 12:10

Vas zanima naša ocena mobilnika, računalnika, navigacije, fotoaparata ...?

Želite biti obveščeni o novostih na strani?

Naročite se na Connect e-zin

Zadnje novice

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri