Connect.si - Mobilniki > Novice

Nabrusite Nokie - Nokia Belle v Sloveniji za prenos na razpolago od 1. marca 2012

Foto: Symbian Belle - UI - Connect.si

Uporabniki novejših mobilnih telefonov Nokia boste lahko od 1. marca 2012 tudi v Sloveniji posodobili operacijski sistem z najnovejšo različico Nokia Belle. Prenovljeni operacijski sistem prinaša nov uporabniški vmesnik, izboljšano uporabniško izkušnjo in boljše delovanje. Posodobitev pa bo na naprave z operacijskim sistemom Nokia Belle prinesla tudi nabor Microsoftovih aplikacij za izboljšanje učinkovitosti.

Posodobitev Nokia Belle prinaša več možnosti za prilagoditev mobilnega telefona kot kadarkoli prej. Novi, večji živi gradniki prikazujejo uporabniku pomembne vsebine neposredno na vse do šest osnovnih zaslonih. Premikanje bližnjic med posameznimi zasloni je povsem preprosto, saj zadostuje že dolg pritisk na ikono in poteg do roba zaslona.

Nov in izboljšan uporabniški vmesnik Nokia Belle vključuje tudi nove foto in video aplikacije, ki omogočajo snemanje videoposnetkov v kakovosti HD s 30 sličicami na sekundo, ter vizualno izboljšan brskalnik za še bolj kakovostno brskanje in gledanje spletnih video vsebin. S posodobitvijo se meniji še dodatno poenostavijo, novost pa je vrstica z obvestili za hitrejše dostopanje do ključnih nastavitev in lastnosti.

S posodobitvijo Nokia Belle bo za prenos dostopen tudi paket brezplačnih aplikacij, združenih pod imenom Microsoft Apps. Te prinašajo nabor Microsoftovih aplikacij za izboljšanje učinkovitosti, združljivih s pametnimi telefoni Nokia. Nove aplikacije dopolnjujejo varnostne in upravljavske funkcije, ki so že na razpolago v Nokia Belle, in za svoje delovanje ne zahtevajo dodatne infrastrukture.

Paket Microsoftovih aplikacij za izboljšanje učinkovitosti vključuje:

  • Microsoft OneNote - obogateni zapiski z možnostjo vstavljanja slik. Omogoča sinhronizacijo z aplikacijo Microsoft SkyDrive®.
  • Microsoft Lync 2010 Mobile - stroškovno učinkovito hipno sporočanje, tele- in videokonference na poti.
  • Microsoft Document Connection - pregled vseh dokumentov, shranjenih na mobilnem telefonu, v enotnem pogledu. Vključuje tudi priloge v elektronski pošti in dokumente z lokacij SharePoint 2010.
  • Microsoft PowerPoint Broadcast - spremljanje predstavitev, predvajanih na osebnem računalniku, neposredno na mobilnem telefonu

S posodobitvijo Nokia Belle bo na razpolago tudi beta različica najnovejše posodobitve Nokia Zemljevidov, poimenovane Nokia Maps Suite. Ta priročno združuje več samostojnih aplikacij, namenjenih uporabi v Nokia Zemljevidih. Prenovljena različica Zemljevidov prinaša izboljšano in hitrejše delovanje ter nekaj novih funkcij za posamezniku še bolj prilagojeno izkušnjo, enostavnejši dostop do ključnih informacij in še hitrejše iskanje poti do želene destinacije. V paket aplikacij je vključena tudi na lokacijo vezana vremenska napoved in priročni gradnik na osnovnem zaslonu telefona, prenovljeni zemljevidi pa se ponašajo še z zračnimi posnetki visoke ločljivosti.

Nokia Belle predstavlja večjo posodobitev operacijskega sistema in popolnoma novo uporabniško izkušnjo. Zato je za prenos posodobitve mobilni telefon treba povezati z osebnim računalnikom, na katerem je že nameščen Nokia Suite (v različici 3.3 ali novejši). Nokia Belle bo na voljo za mobilne telefone Nokia N8, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia C6-01, Nokia C7, Nokia 500 in Nokia Oro.

 

Mobilniki - Novice

24. 02. 2012 ob 11:53

Vas zanima naša ocena mobilnika, računalnika, navigacije, fotoaparata ...?

Želite biti obveščeni o novostih na strani?

Naročite se na Connect e-zin

Zadnje novice

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri