Connect.si - Mobilniki > Novice

Prvi primer oglaševanja s popolnoma odzivnim 3D-avatarjem

Foto: ortovadnica 01 - Connect.si
  • Foto: ortovadnica 01 - Connect.si
  • Foto: ortovadnica 01 - Connect.si

Prvič so ljubljanske ulice popestrili čisto pravi 3D-avatarji v posebnih ORTOVADNICAH. Lik telovadca na interkativnih citylightih se namreč odziva na mimoidoče, jih vabi naj se mu pridružijo pri telovadbi in nato popolnoma posnema njihove gibe v realnem času. Stoječi pred citylightom tako dobijo občutek svoje zrcalne podobe.

Gre prvi primer tovrstnega zunanjega digitalnega oglaševanja v svetovnem merilu. Inovativno rešitev je za potrebe Si.mobilove kampanje ORTO ZA VEDNO razvilo visokotehnološko podjetje Uniki iz Ljubljane. Deset izbranih citylightov je Uniki opremil s 3D kinect kamerami in ustrezno programsko opremo. Naprednost rešitve se kaže v popolni interkativnosti med mimoidočim in avatarjem, in sicer skozi gibalno interakcijo, zmožnostjo prepoznavanja podob in obogateno resničnostjo. Računalniška simulacija telovadca je narejena po podobi 70-letnega Juleta Kačiča, člana športnega društva Sokol, ki med drugim nastopa v TV oglasu za omenjeno kampanjo in kljub visoki starosti sam izvaja telovadne elemente.

Uniki je sicer s svojimi odzivnimi zasloni že prisoten tudi v tujini. Med drugim je sodeloval na promocijskih dogodkih nekaterih priznanih globalnih znamk, kot so BBC, Coca Cola in Hennessy. Vendar je prav za potrebe nove ORTO kampanje Uniki prvič razvil tako inovativen dvosmerni pristop v komuniciranju.

Mobilniki - Novice

06. 03. 2013 ob 10:21

Vas zanima naša ocena mobilnika, računalnika, navigacije, fotoaparata ...?

Želite biti obveščeni o novostih na strani?

Naročite se na Connect e-zin

Zadnje novice

Galerija

  • ortovadnica 01
  • ortovadnica 02

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri