Connect.si - Mobilniki > Novice

Si.mobil prvi v Sloveniji ponudil komercialne storitve LTE s hitrostjo prenosa podatkov do 100 Mbit/s

Foto: Test hitrosti - Connect.si
 • Foto: Test hitrosti - Connect.si
 • Foto: Test hitrosti - Connect.si

Pa smo vstopili v enaindvajseto stoletje. Slovenci očitno ne bomo prikrajšani za najhitrejša mobilna omrežja, pa čeprav trenutno delujejo zgolj v omejenem območju. Si.mobil je komercialno ponudil storitve svojim uporabnikom v omrežju LTE, ki omogoča hitrosti do 100 Mbit/s. Uporabniki lahko uporabljajo storitve v Ljubljani, Brniku in Bledu.

Si.mobil je v preteklem letu izvedel največjo nadgradnjo svojega omrežja, ki je danes največje in najhitrejše 3G omrežje v Sloveniji ter zagotavlja širokopasovni mobilni internet več kot 90 % prebivalstva. Omrežje je nadgrajeno z najsodobnejšo opremo, ki je ne le energetsko učinkovita, ampak tudi pripravljena na kasnejše nadgradnje s tehnologijami prihodnosti, kot je LTE, tj. četrta generacija mobilnih komunikacij. V Si.mobilovem omrežju je že danes velika večina baznih postaj pripravljena na implementacijo tehnologije LTE.

Tehnologija LTE ima nedvomno velik potencial in bo v prihodnosti močno zaznamovala področje telekomunikacij. Vedno več proizvajalcev bo začelo ponujati mobilne naprave, ki bodo podpirale LTE, prav tako pa bodo dobavitelji omrežne opreme ponujali vedno bolj dovršeno opremo.

Zato je Si.mobil na omejenih področjih v Ljubljani ter na Brniku in Bledu že danes komercialno ponudil možnost izkušnje s prenosom podatkov v omrežju LTE. Kot je ob tem poudaril Johannes Nabecker, direktor sektorja za dostopovno in prenosno omrežje, »lahko Si.mobilovi uporabniki z novim USB modemom Huawei E392 in novim paketom Mobilni internet 4G sedaj izkusijo tehnologijo, ki omogoča hitrosti do 100 Mbit/s. Najhitrejše in najmodernejše omrežje je na voljo v delu Ljubljane ter na Brniku in Bledu, kjer bodo uporabniki lahko doživeli hitrosti prenosa podatkov med 30 in 80 Mbit/s«.

Značilnosti nove tehnologije in novega paketa Mobilni internet 4G:

 • najhitrejši prenos podatkov: kar do 100 Mbit/s;
 • najboljša odzivnost omrežja (PING);
 • na voljo s sodobnimi napravami, ki omogočajo uporabo tehnologije LTE;
 • brez dodatnih stroškov, tudi če presežete zakupljeno količino;
 • možnost dodatnega zakupa količin z enkratnim nakupom;
 • preprosta uporaba;
 • dostopnost od doma in na poti, v omrežju 4G, 3G in 2G.

Kot je ob razgrnitvi komercialnega delovanja najhitrejšega in najsodobnejšega omrežja v Sloveniji poudaril Ulrich Rokita, član uprave za tehniko, so »naše investicije v omrežje vedno skrbno načrtovane. Naše ključno vodilo je zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje. Današnje mobilne naprave v veliki večini delujejo na tehnologiji 3G in uporabniki so z njimi ter delovanjem v našem omrežju zelo zadovoljni. Ker pa želimo slediti najnovejšim trendom in našim uporabnikom omogočiti najnovejšo tehnologijo ter ob tem dodobra spoznati delovanje tehnologije na eni ter pričakovanja uporabnikov na drugi strani, smo se odločili kot prvi v Sloveniji med prvimi v Evropi implementirati in komercialno ponuditi tehnologijo LTE. Veseli smo, da s tem postavljamo nov pomemben mejnik v razvoju telekomunikacij v Sloveniji«.

Je potrebno še kaj dodati? Mislimo, da ne.

Mobilniki - Novice

13. 07. 2012 ob 08:44

Vas zanima naša ocena mobilnika, računalnika, navigacije, fotoaparata ...?

Želite biti obveščeni o novostih na strani?

Naročite se na Connect e-zin

Zadnje novice

Galerija

 • Test hitrosti
 • Johannes Nabecker in Ulrich Rokita

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri