Connect.si - Mobilniki > Novice

Symbian Anna od danes še uradno na razpolago za prenos

Foto: sa - Connect.si

Symbian Anna, posodobitev programske opreme za pametne telefone Symbian, je sedaj za prenos uradno na razpolago tudi v Sloveniji, čeprav je bilo moč mobilnike nadgrajevati že kakšen teden.

Symbian Anna pomembno izboljša uporabniško izkušnjo na pametnih telefonih Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 in Nokia E7. Nov uporabniški vmesnik, virtualna QWERTY tipkovnica v pokončnem položaju, sporočanje na deljenih zaslonih, izpopolnjeni Nokia Zemljevidi, izboljšano brskanje po spletu in večja varnost so le nekatere izmed izboljšav, ki jih ponuja Symbian Anna. Posodobitev Symbian Anna je možno prenesti z uporabo osebnega računalnika z najnovejšo različico programa Ovi Suite (različica 3.1.1) ali prek omrežja (OTA) neposredno na pametni telefon.

Ključne značilnosti operacijskega sistema Symbian Anna:

  • Uporabniški vmesnik: Symbian Anna z jasnimi ikonami in številnimi izboljšavami na ravni uporabnosti na pametne telefone Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 in Nokia E7 prinaša svežo uporabniško izkušnjo. Vnašanje besedila z uporabo zaslona na dotik je z uvedbo pogleda na deljenih zaslonih še bolj enostavno. Deljeni zasloni omogočajo pregledovanje sporočil, spletnih strani, stikov ali elektronske pošte med samim vnašanjem besedila z virtualno QWERTY tipkovnico, ki je sedaj na razpolago tudi v pokončnem položaju.
  • Zemljevidi in navigacija: Symbian Anna nadgrajuje Nokie Zemljevide z izboljšano funkcijo iskanja, novimi progami javnega prevoza in možnostjo objave prisotnosti na lokaciji (»check-in«) na priljubljenih geo-označevalnih družbenih omrežjih, kot so Facebook, Foursquare in Twitter.
  • Brskanje po spletu: hitrejši in uporabniku bolj prijazen spletni brskalnik s hitrejšim nalaganjem spletnih strani in izboljšano navigacijo po njih omogoča enostavnejše povezovanje s priljubljenimi spletnimi stranmi.
  • Poslovna varnost: Symbian Anna na pametne telefone Nokia prinaša varnost na poslovnem nivoju z izboljšanim šifriranjem podatkov. Poslovni uporabniki lahko z Nokio N8, Nokio C7, Nokio C6-01 ali Nokio E7 preprosto in varno dostopajo do intraneta, saj naprave podpirajo protokola IPSEC in SSL VPN.
  • Tehnologija NFC: na pametnem telefonu Nokia C7 posodobitev programske opreme Symbian Anna aktivira tudi strojno opremo za tehnologijo NFC. S tehnologijo NFC lahko uporabniki s preprostim dotikom dveh naprav z drugimi uporabniki delijo stike, fotografije in video posnetke ali igrajo mobilne igre. Poleg tega tehnologija NFC med drugim omogoča še preprosto povezovanje z dodatno opremo, združljivo s tehnologijo NFC, in prebiranje oznak NFC za enostavno objavljanje prisotnosti na lokaciji.

 

Mobilniki - Novice

30. 09. 2011 ob 11:37

Vas zanima naša ocena mobilnika, računalnika, navigacije, fotoaparata ...?

Želite biti obveščeni o novostih na strani?

Naročite se na Connect e-zin

Zadnje novice

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri