Connect.si - Mobilniki > Novice

Uspeh brezplačne različice Ovi Zemljevidov

Foto: Ovi Maps Free - Connect.si

Nokia je danes sporočila, da je brezplačno različico Ovi Zemljevidov od predstavitve, ki je bila 21. januarja 2010, na svoje mobilne naprave naložilo več kot 1,4 milijona uporabnikov.

“V povprečju zabeležimo prenos na sekundo, 24 ur na dan,” pravi Anssi Vanjoki, izvršni podpredsednik Nokie. “Ko smo predstavili brezplačno navigacijo za hojo in vožnjo, smo vedeli, da bo zanimiva za uporabnike. Toda število ljudi, ki sedaj uporabljajo svoj mobilnik za navigacijo in posledično želijo več programske opreme z lokacijskimi storitvami, narašča še hitreje, kot smo predvideli.”

Države, v katerih je novo različico Ovi Zemljevidov na svoje naprave do 31. januarja naložilo največ uporabnikov, so Kitajska, Italija, Velika Britanija, Nemčija in Španija. Brezplačna različica Ovi Zemljevidov je trenutno na voljo za modele N97, N97 mini, 5800 XpressMusic, 5800 Navigation Edition, E52, E55, E72, 5230, 6710 Navigator, 6730 classic in X6. Za najnovejši seznam naprav in brezplačno aplikacijo Ovi Zemljevidi obiščete www.nokia.com/maps.

Od naslednjega meseca bodo vsi novi pametni telefoni Nokia z vgrajenim sprejemnikom GPS na voljo s to novo brezplačno različico, ki bo vključevala prednaložen zemljevid za domačo državo, kakovostno navigacijo za hojo in vožnjo ter dostop do turističnih vodnikov Lonely Planet in Michelin.

Mobilniki - Novice

03. 02. 2010 ob 13:10

Vas zanima naša ocena mobilnika, računalnika, navigacije, fotoaparata ...?

Želite biti obveščeni o novostih na strani?

Naročite se na Connect e-zin

Zadnje novice

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri