Connect.si - Računalniki > Novice

55 odstotkov podjetij v Evropi nima zaščitene virtualne infrastrukture

Foto: zascita - Connect.si

Več kot polovica podjetij, ki so že sprejela ali pa bodo sprejela virtualizacijsko tehnologijo v bližnji prihodnosti, v svoja virtualna okolja ne namerava namestiti ustrezne varnostne rešitve. To zaskrbljujoče število je rezultat nedavne raziskave virtualizacije podjetja O+K Research. Raziskava je bila izvedena med IT strokovnjaki, ki so zaposleni v srednje velikih in velikih podjetjih v katerih imajo nameščene virtualne infrastrukture ali pa jih nameravajo namestiti v bližnji prihodnosti.

Po rezultatih raziskave, ki je bila izvedena v marcu 2012, je število podjetij, ki so sprejela virtualno infrastrukturo, precej visoko. 62% evropskih podjetij trenutno uvaja ali so že uvedla virtualizacijo strežnikov, 35% načrtuje izvedbo virtualne infrastrukture namizja, 33% pa načrtuje virtualizacijo shranjevanja podatkov. Iz raziskave je razvidno, da v Evropi nekatera podjetja uporabljajo tehnologije za virtualizacijo že skoraj dve leti.

42% evropskih strokovnjakov, ki delajo na področju IT-ja, verjame, da so varnostna tveganja v virtualnem okolju nižja ali bistveno nižja od tistih pri fizični infrastrukturi. Da so tveganja enaka tistim v fizičnem okolju pa meni 36 % IT strokovnjakov.

Število podjetij, ki so namestila posebne varnostne tehnologije v virtualno okolje, je zaskrbljujoče nizko. 55% evropskih podjetij varnostne rešitve za virtualno infrastrukturo ne zanimajo, ali pa so zainteresirani, vendar je vseeno ne nameravajo namestiti v svoj sistem. Le 18% evropskih podjetij je potrdilo, da bo zavarovalo svojo virtualno infrastrukturo.

Razlog za nizko raven nameščanja pa ni kompleksnost varnostnih rešitev. Nedavna varnostna rešitev podjetja Kaspersky Lab, ki se imenuje Kaspersky Security for Virtualization, je popolnoma združljiva s platformo VMware, poleg tega pa je tudi enostavna za uporabo. Namesti se kot varnostna naprava za vsak fizični strežnik in samodejno varuje vse virtualne naprave, ki so priklopljene nanj. Namestitev in vzdrževanje varnostnih rešitev na sami virtualni napravi ni potrebno. Hkrati lahko podjetja Kaspersky Security for virtualization vključijo v širšo IT varnostno infrastrukturo, kar omogoča zaščito fizičnih in virtualnih strojev kot tudi mobilnih naprav, ki jih ščitijo in centralno upravljajo rešitve podjetja Kaspersky Lab.

»Iz raziskave je razvidno, da se podjetja po svetu na zavedajo pomena virtualnih varnostnih tveganj. Prepričani smo, da moramo z virtualno infrastrukturo ravnati pazljivo in se zavedati, da lahko povzročimo veliko škodo, če sistema ne zaščitimo,« opozarja Konstantin Voronkov, višji produktni vodja rešitve za virtualizacijo v podjetju Kaspersky Lab. »Rezultati raziskave kažejo tudi na to, da se večina podjetij hkrati sooča z vprašanji zaščite v virtualnih kot tudi fizičnih okoljih. Iz tega razloga program Kaspersky Security for Virtualization zagotavlja specializirano varnost za virtualna okolja in vključuje Kaspersky varnostni center, konzolo namenjeno reševanju varnostnih izzivov celotne infrastrukture podjetja

Več informacij o Kaspersky Security for Virtualization na: http://www.kaspersky.com/security-virtualization

Računalniki - Novice

26. 04. 2012 ob 11:59

Vas zanima naša ocena mobilnika, računalnika, navigacije, fotoaparata ...?

Želite biti obveščeni o novostih na strani?

Naročite se na Connect e-zin

Zadnje novice

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri