Connect.si - Računalniki > Novice

Intel v prvem četrtletju ustvaril 12,9 milijarde USD prihodkov

Foto: po_intl - Connect.si

Podjetje Intel je predstavilo poslovne rezultate za prvo četrtletje poslovnega leta, v katerem je doseglo prihodke v višini 12,9 milijarde USD, 3,8 milijarde USD prihodkov iz poslovanja, 2,7 milijarde USD čistega dobička in 0,53 USD zaslužka na delnico. Podjetje je ustvarilo približno 3 milijarde USD denarnega toka iz poslovanja, izplačalo dividende v višini 1 milijarde USD in za odkup delnic namenilo 1,5 milijarde USD.

»Prvo četrtletje je dober začetek za leto, za katerega pričakujemo, da bo spet obdobje rasti za Intel,« je povedal Paul Otellini, predsednik in izvršni direktor podjetja Intel. »V drugem četrtletju bodo na trg prispeli prvi pametni telefoni, ki temeljijo na tehnologijah podjetja Intel, začeli bomo s proizvodnjo velikih količin 22-nanometrskih tranzistorjev Tri-Gate ter pospešili proizvodnjo naših najboljših strežniških izdelkov. S tem bomo postavili trdne temelje za rast v letu 2012 in prihodnjih letih."

Poslovna pričakovanja podjetja Intel ne vključujejo potencialnega vpliva združitev ali prevzemov podjetij, odprodaje premoženja ali drugih poslovnih kombinacij, do katerih lahko pride po 17. aprilu.

Prvo četrtletje poslovnega leta 2012 (na podlagi rezultatov, ki temeljijo na načelih GAAP, razen če je navedeno drugače)

 • Prihodki: 13,6 milijarde USD z možnim odstopanjem 500 milijonov USD navzgor ali navzdol.
 • Bruto marža: 62 odstotkov in 63 odstotkov (izračun, ki ni v skladu z načeli GAAP in izključuje amortizacijo neopredmetenih sredstev, povezanih s prevzemi) z možnim odstopanjem nekaj odstotnih točk navzgor ali navzdol.
 • Odhodki na področjih raziskav in razvoja ter združevanj in prevzemov: približno 4,6 milijarde USD.
 • Amortizacija neopredmetenih sredstev, povezanih s prevzemi: približno 80 milijonov USD.
 • Vpliv kapitalskih naložb, obresti in ostalega: izguba v višini približno 20 milijonov USD.
 • Amortizacija: približno 1,6 milijarde USD.

Poslovno leto 2012 (na podlagi rezultatov, ki temeljijo na načelih GAAP, razen če je navedeno drugače)

 • Bruto marža: 64 odstotkov in 65 odstotkov (izračun, ki ni v skladu z načeli GAAP in izključuje amortizacijo neopredmetenih sredstev, povezanih s prevzemi) z možnim odstopanjem nekaj odstotnih točk navzgor ali navzdol.
 • Odhodki na področjih raziskav in razvoja ter združevanj in prevzemov: 18,3 milijarde USD z možnim odstopanjem 200 milijonov USD navzgor ali navzdol.
 • Amortizacija neopredmetenih sredstev, povezanih s prevzemi: približno 300 milijonov USD.
 • Amortizacija: 6,4 milijarde USD z možnim odstopanjem 100 milijonov USD navzgor ali navzdol; napoved je za 100 milijonov USD nižja od prejšnje.
 • Davčna stopnja: približno 29 odstotkov, kar je za odstotek nižje od prejšnje napovedi.
 • Celoletne naložbe v osnovna sredstva: 12,5 milijarde USD z možnim odstopanjem 400 milijonov USD navzgor ali navzdol.

Za dodatne informacije o Intelovih poslovnih rezultatih in obetih si prosimo preberite komentar finančnega direktorja na naslovu: www.intc.com/results.cfm.

Ključne finančne informacije za leto Q1 (GAAP)

 • Prihodki skupine za odjemalske osebne računalnike so znašali 8,5 milijarde USD, kar je 7 odstotkov manj kot v predhodnem obdobju.
 • Prihodki skupine za podatkovne centre so znašali 2,5 milijarde USD, kar je 10 odstotkov manj kot v predhodnem obdobju.
 • Ostali prihodki skupine za arhitekturo Intel so znašali 1,1 milijarde USD, kar je 2 odstotka manj kot v predhodnem obdobju.
 • Prvo četrtletje leta 2012 vključuje prispevke podjetij McAfee in Infineon Wireless Solutions v višini 935 milijonov USD. Podjetji je Intel prevzel v lanskem letu.
 • Prvo četrtletje leta 2012 je imelo 13 tednov, prvo četrtletje leta 2011 pa je imelo 4 tedne.

Računalniki - Novice

20. 04. 2012 ob 09:03

Vas zanima naša ocena mobilnika, računalnika, navigacije, fotoaparata ...?

Želite biti obveščeni o novostih na strani?

Naročite se na Connect e-zin

Zadnje novice

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri