Diablo III postal najhitreje prodajana računalniška igra vseh časov

Foto: d3 - Connect.si

Naskakovalci temnic in rogatih beštij, radujte se, kajti Diablo III je postal uradno najhitreje prodajana igra za osebne računalnike vseh časov. Glede na to, da se je nanj čakalo skoraj 11 let, ne bi smeli biti presenečeni, pa vseeno. 

V prvih 24 urah prodaje so po vsem svetu pribeležili prodanih 3.5 milijonov kopij te simulacije ugonabljanja demonskih pošasti. S tem je seveda Diablo III postavil nov mejnik v prodaji iger za osebne računalnike in če k temu prištejete še 1.2 milijona kopij igre, ki so si jo z letno naročnino prisvojili naročniki na World of Warcraft, potem je številka res impresivna. 

Gospodje pri Blizzardu, natančneje izvršni direktor in soustanovitelj podjetja Blizzard Entertainment Mike Morhaime je te številke izkoristil zato, da se je zahvalil privržencem franšize širom sveta, obenem pa je izrazil obžalovanje, da navkljub vsem pripravam na splavitev, le-ta ni potekala povsem po načrtih. Logično, če se pa nekaj milijonov ljudi hkrati želi drenjati po strežnikih.

Diablo III je bil globalno splavljen 15. maja natanko ob polnoči, založnik pa ga je razposlal v prek 8000 štacun po svetu. Do danes si ga naj bi kupilo že prek 6.3 milijonov lovcev na Hudiča. Pa vi? Ste med njimi?

Splet - Novice

23. 05. 2012 ob 21:30

Vas zanima naša ocena mobilnika, računalnika, navigacije, fotoaparata ...?

Želite biti obveščeni o novostih na strani?

Naročite se na Connect e-zin

Zadnje novice

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri