Google objavil interaktivni zemljevid evolucije svetovnega spleta

Foto: evooftheweb - Connect.si

Spletni gigant Google je postavil portal, na katerem se nahaja interaktivna shema ali zemljevid razvoja svetovnega spleta. Ne veste, kdaj so se pojavili ali bridko smert storili kateri izmed brskalnikov, ali kako je svetovni splet v zadnjih 20 letih zrastel v nekaj, kar uporablja 2 in pol milijardi ljudi po svetu? Nič hudega.

Google bo nekatere izmed vas, ki ste že takrat preždeli cele dneve za računalnikom, vrnil nazaj v leto 1990, ko se je za navadne smrtnike vse začelo, drugi, ki ste mlajšega datuma, pa boste lahko pokukali nazaj v zgodovino in se čudili, kakšno izbiro si imeli tisti prvi uporabniki spleta.

Shemo je moč pregledovati na dva načina. Tu sta rast interneta, kjer je prikazano, kako se je skozi leta povečevalo število uporabnikov spleta in njegov promet in pa razvoj spletnih brskalnikov in pripadajočih tehnologij. 

Evolucija je na voljo na spletnem naslovu www.evolutionoftheweb.com.

Splet - Novice

02. 07. 2012 ob 11:55

Vas zanima naša ocena mobilnika, računalnika, navigacije, fotoaparata ...?

Želite biti obveščeni o novostih na strani?

Naročite se na Connect e-zin

Zadnje novice

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri