Verbatim predstavlja novo serijo žarnic LED ob prepovedi klasičnih žarnic v Evropski Uniji

Foto: Verbatim-LEDConsumerRange - Connect.si

Ob dejstvu, da bo od 1. septembra 2012 zakonodaja Evropske unije popolnoma prepovedovala proizvodnjo in prodajo navadnih žarnic na področju Evropske unije, je Verbatim predstavil celotno serijo novih, cenovno ugodnih zamenljivih žarnic LED za domačo uporabo. Žarnice so zasnovane tako, da ustrezajo zahtevam po zanesljivosti, visoki kakovosti in majhni porabi energije.

Njihova življenjska doba je tako vse do 25 let, zagotavljajo pa do 85 % energijskega prihranka v primerjavi z navadnimi žarnicami. Namenjene so neposredni zamenjavi klasičnih, halogenskih in kompaktnih fluorescentnih (CFLs) žarnic za klasično razsvetljavo.

Verbatimova nova linija izdelkov za končne uporabnike zaokroža 13 izdelkov, vključno z zamenljivimi žarnicami LED, ki bodo nadomestile 25 W in 60 W klasične A žarnice, 15 W in 25 W klasične B svečaste žarnice, 25 W kapljičaste žarnice in 20 W "spotlight" žarnice, kompatibilne tako z nastavkom MR16 GU5.3 kot tudi PAR16. Zagotavljajo barvno temperaturo med 2700 K in 3000 K in indeks barvne reprodukcije (CRI) minimalno 80. Zapakirane so v posebni zeleni embalaži. Žarnice Verbatim so na voljo tako prek spletne trgovine podjetja ter tudi prek veleprodajalcev in malih prodajalcev električnih naprav.

"Tehnologija LED je najboljša energijsko varčna alternativa za zamenjavo klasičnih žarnic. Žarnica LED ima običajno petkrat daljšo življenjsko dobo od fluorescentnih žarnic, se takoj vklopi in ne vsebuje škodljivih snovi, kot je živo srebro," je povedala Jeanine Chrobak, vodja razvojnega oddelka LED EUMEA.

Pet žarnic iz nove serije so zamenjava za klasične A žarnice, ki delujejo v omrežju 220–240 V. Žarnice LED imajo moč med 4 in 11 W ter nadomeščajo klasične žarnice moči od 25 do 60 W. 11-vatna žarnica tako zagotavlja 810 lumnov svetlobe, 4-vatna žarnica pa 250 lumnov. Vse žarnice so na voljo z navojem E27 ali B22, z izjemo pridušitvene 9 W žarnice, izdelane zgolj za navoj E27.

Nabor izdelkov premore tudi dve svečasti žarnici LED z navojem E14 za namen običajne ali ambientne razsvetljave, še posebej primerne za uporabo ob postelji ali pa za domačo namizno svetilko. Transparentni 3,5 W model zamenjuje tradicionalno 15 W žarnico, medtem ko 4 W mat različica nadomešča 25 W tradicionalno žarnico. Na voljo sta tudi dve kapljičasti 4 W žarnici LED z navojem E14 ali E27.

Uporabniki lahko izbirajo med dvema reflektorjema MR16 z GU5.3 navojem. 4 W model ima kot žarenja 20 stopinj, medtem ko ima 6 W različica kot 25 stopinj. Oba reflektorja sta idealna za izpostavljanje umetniških del v dnevnih sobah ali pa za poudarjanje svetlobe v kopalnicah. Žarnica 4 W PAR 16 GU10 LED pa kot idealna razsvetljava v kuhinji, spalnici ali na hodniku zamenjuje 20 W klasične žarnice in zagotavlja 180 lumnov svetlobe, medtem ko 4 W LED R50 z navojem E14 zaključuje celoten obseg izdelkov.

Splet - Novice

26. 07. 2012 ob 11:22

Vas zanima naša ocena mobilnika, računalnika, navigacije, fotoaparata ...?

Želite biti obveščeni o novostih na strani?

Naročite se na Connect e-zin

Zadnje novice

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri