Skip to content

Kako so žaluzije popestrile moj prvi dan dopusta na obali

Premamili so me žarki, ki so pronicali skozi na pol zastrte žaluzije in tako se je začel moj prvi dan dopusta. Počasi sem se spravila iz postelje, odprla okna na čudovit razgled na morje in si pripravila zajtrk. Sledilo je seveda prvo kopanje v morju, zato sem se odpravila proti obali.

Ker brez kavice seveda ne gre, sem se ustavila tudi v prijetnem lokalčku tik ob plaži, v katerem vem, da imajo fantastično kavo. V pol zaprti terasi, ki jo senčijo žaluzije, sem se počasi zbudila ob vonju najboljše kave ter se odpravila naprej proti morju. Bilo je ravno prav toplo za prvi skok v morje ter za dobre pol urice poležavanja na plaži, da se lahko čim prej pohvalim z vsaj malo rjave barve. Blizu sebe sem zagledala hišico v temno modri barvi, ki so ji okna popolnoma zakrivale žaluzije, in kjer je bilo veliko ljudi in nisem videla vhoda, sem se odločila, da se sprehodim mimo in preverim, kaj je tam.

Na moje presenečenje je bila to na novo postavljen poslovni prostor v njem pa potapljaška oprema za najem ter tudi supi. Zelo rada supam moram priznati, žal pa nimam svojega in običajno si planiram potovanja tako, da imam, kje na dosegu možnost najem supa. Tokrat tega nisem planirala in so me skrivnostne žaluzije resnično pozitivno presenetile. Ker seveda nisem planirala popolnoma nič, sem se odločila, da bo to moja popoldanska dejavnost, ki bo po vsej verjetnosti zelo počasna. Dan je mineval zelo počasi in po popoldanskem počitku po kosilu sem se odpravila na sup, kjer sem celi dve uri uživala na morju ob obali, večinoma v senci. Le žal mi je bilo, da se nisem spomnila, da je morda bolje najprej supati proti vetru, da imam potem manj dela za nazaj, ko sem že na pol utrujena, saj sem imela kar težko nalogo ob vračanju.

Trenutno je še zgornji večer in ob prijetni senci, ki mi jo ustvarjajo žaluzije, berem knjigo ter razmišljam, kaj bi si privoščila za večerjo.