Skip to content

Za koga je daleč najbolj primeren nevidni zobni aparat

Verjetno si mislite, da se na stara leta ali v odrasli dobi ne spodobi nositi zobnega aparata, ker ste za to preprosto prestari. A praksa govori povsem drugače. Dandanes zobni aparati niso namreč samo domena mlajših otrok, kot je to veljalo nekdaj. Aparat za zobe v resnici nosi lahko prav vsak, ki si želi lepo oblikovati svoje zobe. Vprašanje pa je, katera vrsta aparata je za koga najbolj primerna.

Za koga je daleč najbolj primeren nevidni zobni aparat

Seveda vam zobni aparat pomaga izbrati ortodont. Na voljo je veliko vrst tovrstnih naprav, med njimi pa je v zadnjih letih zagotovo daleč najbolj priljubljena vrsta nevidni zobni aparat. in za koga je takšna vrsta aparata daleč najbolj ustrezna.

 

Za nevidni zobni aparat se odločajo predvsem odrasle osebe

Omenili smo, da je nevidni zobni aparat, ki ga nekateri imenujejo kar invisalign, daleč najbolj priljubljena izbira. Ponaša se namreč s številnimi prednostmi. Med največjo pa sodi tudi ta, da je pri nošenju skoraj povsem neopazen, na kar opozarja tudi njegovo poimenovanje.

Nositi zobni aparat v odrasli dobi je za marsikoga morda precej stresna situacija. A glede na to, da je omenjeni aparat skorajda v celoti neviden, to ne bi smelo povzročati težav. Namesto da bi naokoli hodili z aparatom, ki ga krasijo zvezdice, boste naokoli hodili z zobnim pripomočkom, ki se ga skoraj ne vidi.

 

Snemljiv zobni aparat

Za nevidni zobni aparat je značilno tudi to, da se lahko povsem preprosto sname. To je odlična izbira tudi za vse resne športnike in nekatere glasbenike, ki bi jih fiksni zobni aparat oviral pri igranju inštrumenta.

Seveda snemljiv zobni aparat lahko ob nedosledni uporabi prinaša tudi slabosti in ne samo prednosti. O tem pa se boste verjetno pogovorili tudi s svojim ortodontom. Ta vam bo povedal še, da vam nevidni zobni aparat omogoča celo to, da bo obisk pri njem veliko manj pogost.