Skip to content

Preden kupite jogi, si obvezno zastavite nekaj ključnih vprašanj

Jogi je vsekakor eden od najpomembnejših delov vaše postelje oziroma ležišča. Pogovorno mu lahko rečemo tudi vzmetnica. Še preden primernega izberete zase, pa si morate zastaviti kar nekaj ključnih vprašanj. Med drugim se morate vprašati, ali spite na boku, hrbtu ali na trebuhu.

Vsem tistim, ki najraje spote na hrbtu, strokovnjaki priporočajo trši jogi oziroma tršo vzmetnico. Med spanjem namreč učinkovito ohranja pravilno lego telesa. Če pa se med spanjem najraje naslanjate na bok, je najboljša izbira jogi s spominsko peno. Ta se bo namreč povsem prilagodil obliki, legi, ne nazadnje tudi teži vašega telesa. Prav tako bo uspešno preprečeval pritisk pa tudi samo obremenjevanje telesa.

Pri izbiri jogija je treba obvezno upoštevati težave s hrbtenico

Številni med vami večino časa preživite v pisarnah, kjer skorajda ves čas sedite. Posledično imate lahko tudi težave s križem in hrbtenico. Bolečine pa še toliko bolj občutite na slabem ležišču. Ravno zato je še toliko pomembneje, da ste ob nakupu jogija pozorni na njegove lastnosti. Te morajo biti do vaše hrbtenice kar se da prijazne. Najbolje je, da vam pri izbiri pomaga strokovno ter izkušeno osebje.

Pri izbiri jogija si odgovorite tudi na vprašanje, ali vas pestijo kakršne koli alergije. K sreči je velika večina sodobno zasnovanih ležišč dobro opremljena oziroma obogatena z antibakterijskimi prevlekami. Te uspešno preprečujejo vdor snovi, ki so za zdravje škodljive.

Ležišče z več conskim žepkastim vzmetenjem

Seveda je pri izbiri vzmetnice oziroma jogija pomemben tudi podatek, ali k počitku ležete sami ali v dvoje. Za spanje v dvoje si je najbolje omisliti kar ležišče, ki je opremljeno z več conskim žepkastim vzmetenjem. Gre namreč za prav poseben sistem posejanih vzmeti, ki učinkovito preprečujejo prenos tresljajev med premetavanje. Takšen sistem uporabnikom omogoča povsem miren spanec.

Prav tako se priporoča jogi oziroma ležišče, ki je okvirjeno ali pa okrepljeno z močnejšo box strukturo. To namreč zagotovi precej večji izkoristek spalne površine.