Skip to content

Žar piknik v dobri družbi se je prijetno zaključil

Tako dolgo smo čakali na toplo in lepo vreme, ko se bomo lahko sprehajali po soncu, se naužili toplih žarkov, raztegnili piknik odejo na širnem travniku in zakurili žar z odlično hrano.

Zelo sem bila vesela, ko nas je bivša soseda, ki se je pred slabim letom preselila v novo hišo, povabila na žar piknik. Vprašala sem jo, kaj naj prinesemo s seboj na žar piknik in kdo je še povabljen, da se vem pripraviti, kako dobra družba bo prisotna. Presenetila me je z odgovorom, da je povabila le nas, da se tudi sami malo podružimo in naročila, naj ne nosimo nič s seboj, saj ima za žar že vse pripravljeno. 

Ker sem navajena, da nikoli ne pridem prazna k hiši, sem vseeno zavila v trgovino in kupila nekaj za na žar, nekaj prigrizkov in nekaj pijače. Za moška sem vzela nekaj piv, za naju nekaj že pripravljenih koktajlov, za otroke pa osvežilne sokove. Prijateljica se ni nič jezila, ko sem prinesla košarico dobrot, prav nasprotno. Zelo je bila vesela, saj je pozabila kupiti prigrizke in koktelji so se tudi zelo prilegli. 

Moška sta zakurila žar in spekla meso. Imeli smo nekaj ražnjičev, čevapčičev, klobasic, perutničk in za vsakega en svinjski zrezek, poleg pa še bučke na žaru. Kako je pasal ta žar piknik danes. Ko smo se najedli, smo se preselili na piknik, v prijetno senco in se prepustili lenarjenju in lahkotnemu klepetanju. 

Dan je hitro minil v dobri družbi, kar na enkrat se je popoldan prelevil v večer. Čisto smo pozabili na čas. Ker je nekaj hrane še ostalo, smo še malo prigriznili, nato pa smo vsi skupaj pomagali pospraviti žar, pomiti posodo in pospraviti okolico. Res smo se imeli prijetno, tudi otroci so uživali in čisto sproščeni smo se odpravili domov. Sedaj se samo še umijemo in komaj čakam, da padem v posteljo. Sigurno bom sanjala žar in prijetno preživet dan.