Skip to content

Plastika je rešila mojo idejo, ki sem jo imel za postavitev

Kaj narediti ko imaš odlično idejo na koncu pa vidiš, da zadeva cenovno ne vzdrži? Preveriš kako bi lahko pocenil sam izdelek in v tem primeru lahko rečem, da je plastika rešila mojo idejo.

Torej imel sem fantastično idejo in sicer, da bi iz lesa izdelal posebne nosilce za telefon, ki bi bili posebno oblikovani, da bi lahko uporabnik z enim izdelkom dosegel različne postavitve telefona. Od skoraj ležeče oblike, kjer bi telefon bil le rahlo dvignjen in bi omogočal uporabniku klikanje, risanje po telefonu, pa vse do klasičnih postavitev z nakloni kjer bi bil telefon v ležeči ali stoječi obliki postavljen, seveda primarno namenjen temu, da omogoča lažje gledanje recimo filmov. Seveda obstaja že kar nekaj rešitev tovrstnega problema, toda moja rešitev bi bila fiksna in estetska torej uporabnik ne bi potreboval nič nastavljati ampak bi do določene pozicije prišel le z preprostim zatikanjem telefona.

Seveda je bila že prvotna ideja, da bi bila plastika material, ki bi ga uporabil za izdelavo tega mojega izdelka, toda nekako sem se bolj nagibal, da bi ta umetniško uporaben izdelek bil narejen iz lesa. Les izgleda bolj prestižno in dražje. Seveda sem se zavedal, da bo nabavna cena izdelka bistveno večja, kot če bi bila uporabljena plastika, toda saj veste kako gre, ko si nekdo nekaj vbije v glavo.

Žal sem se pa šele kasneje zavedal, da bi bilo bolje, da bi morala biti uporabljena najprej plastika in šele nato bi moral razmišljati o istem izdelku iz lesa, saj sem videl, da je uporabnikov, ki bi radi kupili moj izdelek iz plastike več, kot uporabnikov, ki bi kupili moj izdelek iz lesa.

Toda to sem ugotovil še vedno dovolj hitro in lahko rečem, da je plastika rešila mojo idejo, saj se je prodaja dvignila v trenutku, ko sem na tržišču predstavil moj izdelek iz plastike, ki pa je bil tudi bil cenovno bolj ugoden.