Skip to content

Sosedje si ne privoščijo tende, čeprav bi si jo lahko

Imamo sosede, ki skoraj vsi v družini kadijo, non stop so na terasi in so sedeli na soncu. Kolikokrat sem že pomislila, zakaj si ne privoščijo tende, ker bi jim res prišla prav. Potem pa, ko sem malo premišljevala, sem ugotovila, da jim je tudi za okolico hiše vseeno. Vse vedno leži okoli hiše, nič ne bi delali, enostavno se jim ne ljubi in vse to se jim zdi brez veze, tako, da mi je hitro postalo jasno zakaj nimajo tende, saj nočejo zapravljati in raje sedijo na soncu.

No, potem pa šok, pridem en dan domov in oni so si čez teraso potegnili povinil, da jih zaščiti pred soncem in da lahko sedijo zunaj, ko je dež. Mene je skoraj kap, kako lahko to naredijo. Mene bi bilo sram, prav grdo je videti, ko pogledaš, kako to izgleda, njim pa je seveda vseeno. Njim je dobesedno smešno, kajti tende so jim lepe, a se jim ne ljubi delati niti nočejo zapravljati za takšne stvari.

Ljudje smo včasih res čudni, kako ne vidimo določenih stvari, kako oni ne vidijo, da so smešni in da drugi ljudje razmišljajo isto kot mi, ene tende se jim ne ljubi narediti, to je lenoba in čisto nič drugega, ker poznam njihovo finančno stanje, če bi hoteli bi jo imeli.

Včasih res ne razumem ljudi, za vse drugo imajo denar, za osnovne stvari pa ne. To so zame egoisti, ker jim je čisto vseeno, kaj si bodo drugi mislili, glavno da oni uživajo svoje življenje in prepričani so da delajo prav. Kako si takšni ljudje ne bi privoščili tende, če sedijo vsak dan več kot tri ure zunaj, ker itak doma ne delajo nič, ko pridejo iz službe. Ne, oni tende ne rabijo, dovolj jim je povinil po vrhu, ki se sveti vse okoli sosedov.